Home 1ste Elftal Jeugd Activiteiten Sponsors Links Contact
Info Tvjo G15X G13O G11R U9B U9H U7V U6
Share on Facebook Share on Twitter
VOORWOORD

Beste Ouders, Spelers,


Het Voetbalseizoen is pas geëindigd, en de voorbereiding naar het volgend seizoen is al

volop bezig.


Wij willen jullie dan ook zo vlug mogelijk de juiste informatie brengen naar volgend seizoen toe.


Daarom zijn we er zoals ieder jaar opnieuw met een infobrochure waarin je heel wat interessante informatie  zal vinden van sportieve en administratieve aard.


Nog steeds kiest het hele jeugdbestuur van Fc Mariekerke ervoor om iedere jeugdspeler, ieder met zijn kwaliteiten en beperkingen, te laten spelen op een voor hem aanvaardbaar en geschikt niveau.

Elke speler die deel neemt aan een wedstrijd zal 50% van volledige speeltijd spelen.


Dat dit in het verleden wel eens aanleiding was voor een aantal betrokkenen om in discussie te gaan met jeugdbestuur en /of trainers en/of jeugdcoördinator is ons meer dan bekend.

Weet dat het steeds onze bedoeling is om iedere speler te laten genieten van het voetbal, op welk niveau dan ook.


Ook dit jaar zullen de studies primeren boven alle trainingen, wedstrijden, tornooien en zo meer. Bovenop voornoemde prioriteit is het uiteraard ook belangrijk dat iedere speler zich opstelt als een teamspeler, zowel op als naast het veld, en dat discipline, netheid, beleefdheid, sportiviteit hoog in het vaandel moet gedragen worden.


De grootste verandering  voor volgend seizoen ligt hem bij de hervormingen die de KBVB heeft in het leven geroepen;

Zo gaan vanaf dit seizoen de U13 en U12 terug op een Preminiemveld spelen ( 8 tegen 8)

De U11  gaan ook op een iets kleiner veld spelen dan het vorige seizoen

Voor de U6 tot U9 wijzigt er niets.


om elke speler  zeker te kunnen laten voetballen zeer waarschijnlijk beroep moeten doen op samenwerking met burenploegen, daar wij zelf alsook onze burenploegen niet altijd over de juiste kwantiteit spelers beschikken om per geboortejaar een ploeg in lijn te brengen

Wij hebben dan ook Samenwerkingsakkoord   getekend met  Ksv Bornem en Sint Amands  


Een segment waar we ons dit jaar op blijven focussen is om elke speler individueel beter te maken door zijn technische bagage te verbeteren, zo zal er technischer en op een uniforme manier van duiveltjes tot junioren  worden getraind.


WIE DOET WAT?


1/ Het Jeugdbestuur:

Dagelijks bestuur, verantwoordelijk voor de algemene werking van het jeugdbeleid van Fc Mariekerke.


2/ De TVJO:

Verantwoordelijk voor de sportieve leiding van alle jeugdploegen. Hij heeft hiervoor een aantal trainers ter beschikking om het sportieve beleid van alle jeugdspelers op te volgen en te verbeteren.


3/ De Trainer:

Geeft de trainingen en is verantwoordelijk voor het bijbrengen van verschillenden aspecten zoals techniek, tactiek, fysiek, beleefdheid e.a.

Hij is verantwoordelijk voor de opstelling van zijn ploeg, hij begeleidt zijn ploeg tijdens trainingen en wedstrijden op een opvoedende manier.


4/ De afgevaardigde:

Zorgt voor het administratieve gedeelte bij wedstrijden. Hij ontvangt de bezoekende ploeg en scheidsrechters en is tevens een belangrijke schakel tussen spelers, trainer, bestuur en ouders.


HUISHOUDELIJK REGLEMENT
10 GEBODEN VAN EEN JEUGDSPELER


1/ Als speler ben ik  steeds een voorbeeld van fairplay tegenover medespelers, tegenstanders, scheidsrechters en publiek.


2/ Ik ben steeds beleefd en verzorg mijn taalgebruik tegenover mijn trainers,  begeleiders, ouders en supporters.


3/ Ik draag zorg voor mijn kledij, mijn lidkaart, mijn materiaal en ook voor dat van mijn voetbalvriendjes.


4/ Elke training of wedstrijd ben ik ruim op tijd, zodat er op mij nooit gewacht moet worden.


5/ Voor mijn eigen veiligheid en gezondheid draag ik steeds aangepaste kledij en heb ik steeds mijn scheenbeschermers aangetrokken.


6/ Als ik FC Mariekerke  binnenkom, heb ik respect voor alles wat van de club is, ben ik voorzichtig en zal zeker niets stuk maken.


7/ Snoep, hamburgers, frisdranken en ander lekkers hou ik steeds voor na de wedstrijd en ik zorg dat ik goed uitgerust en superfit aan de aftrap verschijn.


8/ Na de wedstrijd of training neem ik steeds een verfrissende douche om mezelf goed te verzorgen.   Bovendien zorg ik ervoor dat de kleedkamers steeds netjes blijven.


9/ Op een training of wedstrijd probeer ik uiterst aandachtig te zijn en mij zo goed mogelijk te amuseren door plezier te maken met mijn ploeggenootjes en begeleiders en ik zal me steeds volledig inzetten.


10/ Voetbal is een ploegsport en er is maar één bal, “dus ik ben een ploegspeler”.